Svårt för småpartier att nå ut

Förutom de etablerade partierna ställer ytterligare nio partier upp i valet i Västmanland. Men det kan vara svårt för småpartierna att nå ut med sitt budskap.
De småpartier som ställer upp i höstens val är Länsbytarpartiet, Salapartiet, Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna, Omsorgspartiet, Kommunisterna, Socialisterna, Sveriges pensionärers intresseparti och Mitten. Länsbytarpartiet från Heby ställer kandiderar i år även till landstingsvalet, eftersom partiet inte längre vill vara ett enfrågeparti. Hittills har det mest handlat om att Heby ska tillhöra Uppsala län istället för västmanlands län. Att vara ett litet nytt parti som försöker göra sin röst hörd, är inte enkelt, enligt Jan Kvarnström, Länsbytarpartiets förstanamn på listan. - Övriga partier vill inte ta diskussioner med oss, för gör man det så finns vi ju. Gör man det inte, så finns vi inte, säger Jan Kvarnström till P4 Västmanland. Det allra nyaste partiet är Mitten från Surahammar där Johan Hådén är förstanamn. Han tycker att det behövs fler småpartier för att få liv i kommunpolitiken. - Kommunpolitiken engagerar inte så många, trots att det är den som står oss närmast; det är där man kan påverka mest, säger Johan Hådén till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".