Klinikchefer nöjda efter möte med politikerna

I går eftermiddag mötte de kritiska klinikcheferna vid Centrallasarettet i Västerås den politiska landstingsledningen.

Nitton klinikchefer står nu bakom kritiken att hälso- och sjukvården saknar kompetent ledning.

Per Weitz, klinikchef på öron, näsa, hals på Centrallasarettet i Västerås, är de kritiska läkarnas talesman och han betecknade mötet som rakt och öppenhjärtigt.

- Jag tyckte att de lyssnade på oss och vi fick framföra våra synpunkter. De lämnade också öppningar för en förändring i landstingsledningen, säger han.

Är det din uppfattning att det kommer att bytas ut folk nu i landstingsledningen?

- Bytas ut folk det tror jag, men framför allt att man ändrar på organisationen och får en liten annan struktur på ledarskapet där nuvarande landstingsdirektör inte kommer att ha något ansvar över själva sjukhusledningen, säger Per Weitz.

Per Weitz tycker att det är nödvändigt att organisationen görs om.

- Jag ser att det finns ett absolut behov och vi välkomnar en sådan förändring, självklart. Det är alltså nitton klinikchefer som har skrivit under nu eller ställt sig öppet bakom här. Det är samtliga divisioner, inklusive medicindivisionen som förut inte var representerad, som är med i den här kritiken, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".