Pizzerian i Kungsör som brann natten mot tisdag / Foto: Polisen Västmanland

Samband mellan pizzeriabränder i Kungsör?

Polisens tekniker undersöker under tisdagsförmiddagen den pizzeria på Drottninggatan i Kungsör som brann i natt. Det är andra gången på en vecka som det brinner i pizzerian, och teknikerna försöker nu hitta kopplingar mellan de båda bränderna.

Branden natten mot tisdag var anlagd. Någon har krossat en ruta på entrédörren och hällt ut flera dunkar bensin i lokalen och tänt på. Rökutvecklingen blev kraftig men räddningstjänsten lyckades ändå rädda stora delar av lokalen.

Det är andra gången på en vecka som det brinner i pizzerian men förra gången tog sig inte elden. Dagen efter den branden grep polisen tre grovt kriminella stockholmare i en bil i centrala Kungsör. De var beväpnade med färdigladdade molotov-coctails och sitter nu häktade misstänkta för förberedelse till mordbrand, men har inte erkänt något i förhör.

Enligt polisen har pizzeriaägaren ingen förklaring till varför någon försöker tända eld på just hans pizzeria. Enligt honom så finns det ingen hotbild.

Polisens tekniker försöker nu hitta kopplingar mellan de båda bränderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".