Ny utbildningsplan för Västerås på gång

Igår kväll startade arbetet med att ta fram en ny utbildningsplan för Västerås stad. Då samlades ett hundratal rektorer, lärare och andra intresserade till ett stormöte på Stadshotellet för att diskutera målen för stadens för-, grund- och gymnasieskolor under fyra år framöver.

Västeråsalliansen vill bland annat mäta elevernas kunskaper tidigare och oftare än idag, men politikerna vill först ha en dialog med verksamheten innan de slutligen lägger fram ett förslag till kommunfullmäktige i juni.

Utbildningsnämndens ordförande, Roger Haddad, säger att många barn och ungdomar i Västerås stad kommer att beröras av det arbete som startade igår kväll.
Det handlar om utbildningsplanen för åren 2007 till 2010.

Västeråsalliansen vill bland annat mäta elevernas kunskaper tidigare och oftare än idag och Gun Nordén som arbetar med vuxenutbildning på Pro Aros vill sätta fokus på lärandet

- Jag skulle vilja se en djupare förståelse för vad lärande innebär och hur man kan möta varje elev.
Säger Gun Nordén.

Hans Egonsson, verksamhetschef på Pro Aros, efterlyser färre mål för skolan. Riksdagen har satt ungefär 800 mål och i den förra utbildningsplanen i Västerås fanns det ett 50-tal ovanpå det. Dessutom önskar han mer svängrum för skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista