Konsumentrådgivning i Hallsta räddad

Önskas: Konsumentrådgivning - Finnes: Ungdomsmottagning. Svar till Hallstahammars kommun. Så skulle man kunna uttrycka det förslag som nu finns på samarbete mellan Hallstahammars och Surahammars kommuner. Tanken är att de båda kommunerna ska kunna anlita varandras tjänster utan att debitera sinsemellan.
Förslaget som socialnämnden i Hallstahammar ta ställning till i dag (onsdag) går ut på att Hallstahammar låter gymnasieungdomar från Surahammar anlita ungdomsmottagningen i Hallstahammar, i utbyte mot Surahammars konsumentrådgivning. På så sätt skulle Hallstahammar återigen kunna erbjuda konsumentrådgivning för sina invånare. I vintras beslöt kommunledningen att dra in tjänsten som en besparingsåtgärd. - Det här är ett bra förslag, och vi kan troligen se mer av samarbete mellan de här två kommunerna i framtiden, säger Krister Hallkvist, biträdande chef för social och serviceförvaltningen i Hallstahammar till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".