IFK Arboga kan ge upp

Det allsvenska hockeylaget Arboga Hockey överväger att kasta in handduken inför den kommande kvalserien, och därmed i förhand ger de upp sin eventuella plats i allsvenskan.

Imorgon fredag spelar klubben sin sista seriematch, då mot serieledarna Södertälje och det mesta tyder på Arboga får kvala fortsättningsvis för att hålla sig kvar i allsvenskan.

Men nu säger ordföranden Sören Bojar till P4 Västmanland att Arboga hockey kanske står över kvalserien, och därmed allsvenskan

Det som lutar åt att IFK kastar in handduken är enligt Sören Bojar:

* Att Arboga helt enkelt inte får ihop ett lag. En rad äldre spelare som kallades in efter den senaste spelarflykten har redan blivit skadade.

* Om kvalserien har med lag som tillexempel Piteå och Kristianstad blir resorna för långa och dyra.

Beslutet kring kvalserien tas på ett möte helgen, enligt Sören Bojar

Lars G Karlsson, Hockeyförbundets tävlingschef säger till P4 Västmanland att han aldrig varit med om att ett lag som går vidare till kvalserien kastat in handduken för att man kanske inte kan få ihop ett lag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista