"Efter gravöl nytt avstamp", menar ordföranden för Arboga Hockey

Som vi berättat tidigare drar sig IFK Arboga ur kvalserien till allsvenskan och kliver självmant ned i division 1-hockeyn.  Men det här är inte på något sätt början på slutet, säger Sören Bojar, ordförande för Arboga Hockey, till P4 Västmanland.

-Nu får vi dricka lite gravöl några dagar här sedan tar vi nytt avstamp. Jag anser ju då, att när Södertälje till exempal raffalde ur elitserien med spritt nya hallar, det var en mycket, mycket större katastrof. Nu är vi kanske i den diviosn där vi ska vara när det gäller storlek på kommun och så vidare och sponstorstöd och publikstöd, säger Sören Bojar. 

Klubben har ekonomiska problem, det finns misstankar om förskingring, och i torsdags sköt kommunfullmäktige upp beslutet om att gå i borgen för ett lån. Enligt uppgift för att klubben inte hade hört av sig till politikerna.  

Men Sören Bojar, vill korrigera den bilden:

-Det är så mycket missuppfattningar överallt så det är lika bra att reda ut det här på en gång. Det är så här att när vi pratade med kommunstyrelsen så sade man att det här kan tidigast komma upp på kommunfullmäktige i slutet på mars och helt plötsligt så skulle det här komma upp då i februari. Och att vi på tre veckor skulle själva samla ihop 940 000, förstärka styrlesen och så vidare, det är orealistikst, säger Sören Bojar till P4 Västmanland.

Känns det att kommunen inte litar på er i IFK Arboga?

-Det finns ju vissa politiker som har uttalat sig väldigt klumpigt i förra veckan så att det får vara som det är med den biten. Nu pumpar vi på själva här en månad till så får vi se var vi står i slutet på mars när beslutet ska tas, säger Bojar.

Men kommer ni att uppfylla kraven?

-Ja? Ett av kraven som de säger är att vi måste bredda kompetensen i styrelsen och det vet jag inte hur man ska göra. Vi har inte årsmöte förrän i juni så det faller på sin orimlighet, säger Sören Bojar, ordförande för Arboga Hockey, till P4 Västmanland. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista