Få skolbarn försäkrade under sportlovet

Få föräldrar vet vilket försäkringsskydd deras barn har. Försäkringsbranschens undersökningar visar att två av tre föräldrar till barn i grundskolan inte vet i vilken omfattning deras barn är försäkrade genom skolan.

Var femte kommun i landet försäkrar barnen under skoltid. Här i länet tillämpar några kommuner en så kallad skoltidsförsäkring, nämligen Västerås, Fagersta och Skinnskatteberg men cirka 20.000 barn saknar försäkring efter skoldagens slut.

Om inte föräldrarna tecknat andra olycksfallsförsäkringar kan alltså tusentals skol- och förskolebarn i vårt län kan vara helt oförsäkrade under sportlovet.

De övriga kommunerna i länet har olika typer av olycksfallsförsäkringar som gäller dynget runt. I exempelvis Sala kommun gäller olycksfallsförsäkringen under skoltid, verksamhetstid, fritid och lov. Också i Köpings kommun finns en heltäckande försäkring för skol- och förskolebarnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista