Länsmuseichefen Carl Magnus Gagge: "Det behövs en konstkonsulent"

Det blir ingen ny konstkonsulent i Landstinget Västmanland, något som kritiserats av bland andra kulturchefen i Fagersta, Sten Bernhardsson.

Chefen för Västmanlands Läns Museum, Carl Magnus Gagge, har som uppdrag att värna konsten i länet och han säger till P4 Västmanland att han gärna ser en fast anställd konstkonsulent i framtiden.

- Ja, på sikt ser jag att vi ska återbesätta den här konstkonsulenttjänsten.

Han berättar dock vidare att just nu vill inte politikerna ha en konstkonsulent så nu gäller det att använda den kunskap och kompetens som man fått under åren på bästa sätt i verksamheten.

I fem år har konstkonsulenten arbetat för att vara ett kitt och samarbetsbro mellan bland annat konstnärer, institutioner och kommunerna.

Gagge förklarar också värdet med att satsa vidare på konsten, då den, som han säger, är väldigt eftersatt ute i länet. När en eventuell fast konstkonsulent kan anställas kan dock inte Carl Magnus Gagge svara på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".