Mimers hyreshöjning kommer i maj

Nu är det helt klart hur det ser ut med hyreshöjningarna inom Västerås kommunala bostadsbolag Mimer.

Sedan tidigare är det klart att Mimer får ta ut en höjning med 1,9 procent från den första mars. Men efter en förhandling idag står det klart att höjningen börjar tas ut från den första maj och då blir höjningen 2,1 procent i månaden. Ursprungskravet från Mimer var höjningar på 3,8 procent.

Även för garage och parkeringsplatser blir höjningen 2,1 procent. Men i centrala Västerås, innanför cityringen, följer istället höjningarna den nya taxa som kommunen beslutat om. Därför blir höjningarna högre, mellan 40 och 200 kronor i månaden, säger Anders Severin på Hyresgästföreningen till P4 Västmanland.

Mimers vice VD Fredrik Törnqvist säger så här om P-platserna i centrum:

- Vi förlorar ungefär en miljon i intäkter på det här, men vi är nöjda med att vi idag ha satt punkt på hyresförhandlingarna.

Vad gäller Mimer så pågår ju också debatten kring beslutet i Mimers styrelse att sälja ut uppemot 4 300 hyreslägenheter som kan göras om till bostadsrätter. Ikväll ordnar Västeråspartiet i Västerås ett allmänt diskussionsmöte på Råby om detta. Mimers beslut har orsakat protester både från oppositionen och Hyresgästföreningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista