Glädje och oro över satsning i Hallstahammar

I Hallstahammar är många glada över beskedet att det verkar det bli både en ishall och konstgräsplan i Hallstahammar. Men samtidigt finns en oro för ekonomin i projektet.

Det är företaget Arosmotet, som ligger bakom det stora Rocklundaprojektet i Västerås, som skriver avtal om detta med Hallstahammars kommun. Arosmotet köper mark av kommunen, bygger anläggningarna och hyr sedan ut dem till Hallstahammars kommun i 25 år.

Även om flera Hallstahammarsbor undrar om ekonomin, så välkomnas satsningen:

- Jag tycker det är bra för ungarna så slipper de ränna. Om de är intresserade av fotboll och hockey så är de ju bra för dem att gå dit, säger en man till P4 Västmanland.

En annan är rädd att satsningen ska sluta som en ”flopp”, likt satsningen på Hollyhammar, där ju kommunen satsade många miljoner som försvann när anläggningen gick i konkurs:

- Ja, det kan det bli, säger han.

Ytterligare en säger att han inte skulle bli förvånad om det blir en ekonomisk förlust för kommunen:

- Det kommer bli konkurs, lätt, säger han.

Men Per-Olof Pettersson från Arosmotet lugnar de som oroar sig för ekonomin:

- Både vi och finansiärerna ser nog till att det inte blir konkurs, säger han och fortsätter:

- Det snacket som har varit om Hollyhammar, jag ser att det har man väl i minnet kanske, men samtidigt måste vi ju försöka glömma det som varit och titta framåt, säger han till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista