Virnes sköt Rönnby till Globen.

Rönnby klart för SM-final efter stor straffdramatik

Annukka Virnes sköt Rönnby till andra raka SM-finalen i Globen när hon satte den avgörande straffen för Rönnby mot Balrog på torsdagskvällen.

- Jag var säker på att jag skulle sätta den, säger matchvinnaren.

Det betydde seger med 3-2, efter 2-2 under ordinarie tid.

Rönnby vann alltså även den andra semifinalen och har nu chansen att vinna SM-guld i innebandy.

Rönnby fick en smakstart på den andra semifinal i bäst av tre när Karolina Widar gjorde 1-0 redan i den andra matchminuten.

Men Balog kom mer och mer in i matchen och i inledningen av den andra perioden kom både kvitteringen och ledningsmålet.

Då var hemmalaget i brygga inför 675 åskådare - det var absolut fullsatt i Kristiansborgshallen, vissa fick till och med vända hem utan att komma in och se matchen.

Gästerna från Botkyrka såg ut att ordna en tredje och avgörande match på hemmaplan då Balrog kontrollerade spelet i den avslutande perioden.

Men Rönnbys tränare Örjan Lindberg var vågad och tog ut målvakten med i ett tidigt läge och Rönnby fick press mot Balrogmålet under slutminuterna.

Och med bara 50 sekunder kvar att spela så kvitterade Karolina Widar med ett lågt skott som smet in under Balrogs målvakt.

Efter en mållös förlängning i tio minuter, där Rönnby hade spelet men Balrog hade de farligaste chanserna via två ribbträffar, var det dags för straffavgörande.

De båda coacherna överraskade med att varva ordinarie målvakter, med reservmålvakterna och det blev till slut Rönnby som lyckades bäst.

Linnea Bergman kom in och tog fyra straffar och när Karolina Widar satte den tionde ordinarie straffen så blev det utslagsstraffar som kom att avgöra.

Balrogs Hermine Dahlerus sköt sin straff i stolpen, men Rönnbys Annukka Virnes gjorde mål och sköt Rönnby till SM-final i Globen nästa lördag.

Där får de möta endera Falun eller Iksu och kanske få revansch på finalförlusten från ifjol.

***

SM-slutspel damer, semifinal 2 i bäst av 3:

Rönnby-Balrog 3-2 efter straffar (1-0, 0-2, 1-0, 0-0)
Rönnby: Karolina Widar 2. Annukka Virnes (avgörande straff).
Balrog: Matilda Holmbom, Hermine Dahlérus.
Publik: 675 i Kristiansborg (fullsatt).

Rönnby till final med 2-0 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista