Nu är väntan över, idag invigs det nya ridhuset i Fagersta

Idag är det storstilad invigning av Fagersta Ryttarklubbs nya ridhus. Det blir uppvisningar i hopp, dressyr och westernridning, det finns en minimässa, ponnyridning, bruks- och polishundar visar upp sig och en hel del annat. Klockan 14.00 är den officiella invigningen, men aktiviteterna pågår hela dagen och är öppna för alla intresserade.

Arbetet med att få ett nytt ridhus har varit minst sagt långdraget, berättar ridhuschef Malin Öhman:

- Ja, det har nog jobbats i 20 års tid minst med detta fram och tillbaka och jobbat mot kommunen och det har varit på gång många gånger, så det har varit många vändor innan det står färdigt nu. Vi är jätteglada och vi tror knappt att det är sant, säger hon till P4 Västmanland.

Det nya huset är stort, 60x22 meter, och håller internationell tävlingsstandard. Det är ihopbyggt med det gamla ridhuset till vad som nog kan kallas en hel ridanläggning. Det nya kunde ha blivit ännu större om det gamla ridhuset hade rivts, men man valde att istället renovera det:

- Men vi är jättenöjda med den här lösningen, det kunde inte bli bättre än två ridhus, då har vi fortfarande barn och undervisning i gamla ridhuset, säger Malin Öhman.

I höst blir den första tävlingen inne i det nya ridhuset, och snart står den nya utebanan klar för tävlingar i maj - det verkar bli jubileum på rad för Fagersta ryttarklubb, ridhuschef Malin Öhman igen:

- Ja, vi skojade om det om vi måste ha ett till jubileum när utebanan blir klar! Och det blir det kanske, ett litet, men inte så som det här, säger Malin Öhman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista