Demokrati i fokus på närradions årsstämma

Att vara en del i den demokratiska debatten, det är Öppna Kanalen och Närradions främsta mål i Västerås. Idag har de olika riksförbunden årsstämmor i Västerås och där ska just demokrati, mångfald och yttrandefrihet diskuteras.

Tommy Lindvall är ordförande i Närradion i Västerås och han säger att de har en viktig roll att spela. Han förklarar att hos dem finns chans för medlemsföreningar att berätta sitt budskap och sprida sina olika budskap i sann demokratisk anda, men givetvis inom de har lagar och etiska regler som finns för vad som får sägas i närradion.

Närradion har vuxit mycket de senaste åren, från åtta timmars sändning i veckan för fyra år sedan till drygt 80 timmar nu. De har också tillsammans med Öppna kanalen flyttat in i gemensamma lokaler med ny teknik, allt under namnet Västerås Media- och demokraticenter.

Tommy Lindvall säger att ekonomin alltid har sina begränsningar men han hoppas, och det är en sak som kommer diskuteras på årsstämman, att organisationerna Öppna kanalen och närradion ska slås samman för att stå mer enade och starka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista