Miljöministern kommenterade vårpropositionen i Västerås

Jobb, jobb, jobb och miljö. Det är de stora delarna i regeringens vårproposition som kom idag. Några punkter i jobbdelen är:

1. Att ungdomar och invandrare ska ut på arbetsmarknaden i större grad än idag.
2. Att skatter ska sänkas.
3. Att det ska bli lättare för företag att anställa.
4. Att det ekonomiskt ska vara tuffare för den som inte har något jobb.

Miljöminister Andreas Carlgren var i Västerås under förmiddagen och pratade om de viktigaste delarna.

- Vi genomför ett företagarpaket som ger mycket bättre villkor för företag att anställa och att utvidga sina företag, säger Carlgren. Vi gör ett paket för att få ner ungdomsarbetslösheten, bland annat sänker vi sociala avgifterna för den som anställer ungdomar.

- Ett paket för integration där vi inför vad vi kallar instegsjobb, som gör att du mycket snabbt kan kombinera jobb med att du lär dig svenska och kommer ut i vanligt jobb på arbetsmarknaden, menade Andreas Carlgren.

Regeringen har kritiserats för försämringar för arbetslösa. Miljöministern menar nu att vissa har fått ta en tung börda.

- Den värsta kostnaden har naturligtvis alla arbetslösa tagit.

På miljösidan kan nämnas regeringen vill få folk att köpa miljöbilar. Därför får den som köper en etanol-, biogas-, eller eldriven bil 10 000 kronor i en sorts premie.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista