Folkpartist kritiserar regeringen - igen

Utbildningsnämndens folkpartistiske ordförande i Västerås, Roger Haddad, riktar ännu en gång kritik mot regeringens politik när det gäller vuxenutbildningen.

I ett nytt brev till partikollegan, utbildningsminister Jan Björklund, frågar nu Haddad vad regeringen egentligen vill med sin vuxenutbildningspolitik.

”Avveckla eller utveckla vuxenutbildningen?” är rubriken på Haddads brev till skolministern.

Haddad menar att de nya reformer som regeringen går ut med innebär en stor begränsning av kommunernas möjligheter att bedriva den typ av vuxenutbildning som efterfrågas lokalt.

Roger Haddad vill i stället att kommunerna själva får göra prioriteringar i sin vuxenutbildning, och att de kommuner som redan följer regeringens riktlinjer - som exempelvis Västerås - ska få mer pengar.

Redan förra året kritiserade Haddad regeringen för att den minskade statsbidraget till vuxenutbildning i Västerås med 12 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista