Så här kan Dingtunaborna inte göra. Vattnet måste kokas innan det kan drickas

Dingtunabor kritiska mot för sen information om dåligt vatten

Informationen om det dåliga och otjänliga vattnet i Dingtuna utanför Västerås kom alldeles för sent från Mälarenergi och först idag hålls ett informationsmöte. Det här är alldeles för sent säger Dingtunabon Lars Forsén till P4 Västmanland. Han tycker också att man som Dingtunabor känner sig styvmoderligt behandlad av Mälarenergi i frågan.

Carina Färm är chef för vattenförsörjningen inom Mälarenergi och hon säger till P4 Västmanland att de borde kanske ha gått ut med information om vattnet redan fredagen den 13 april, alltså samtidigt som Västerås miljö och hälsoskyddsförvaltning gick ut med en varning kring vattenkvalitén. Istället hissade Mälarenergi varningsflagg först tre dagar senare den 16e april.

Carina säger och håller med om att kommunikationen mellan Mälarenergi och Västerås stads miljö och hälsoskyddsförvaltning måste bli bättre vid sådana tillfällen, allt för att komma ut med viktig och angelägen information till medborgarna.

Ifall eventuell ersättning för det obehag och problem som det dåliga vattnet har ställt till med ska utgå till Dingtunaborna är för tidigt att uttala sig om säger Carina Färm på Mälarenergi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista