Populärt jobba inom omsorgen i Köping

I Köping har man i år sett ett ökat intresse för sommarjobben inom kommunens omsorgsverksamhet.

En orsak tror man är Linda Hammar-effekten.

Linda Hammar var en av huvudpersonerna i den kritikerrosade tv-serien ”I en annan del av Köping” som skildrade livet på ett gruppboende.

TV-serien bidrog till att fler vill jobba med personer med funktionshinder, säger Kristina Eljansbo, enhetschef inom omsorgen i Köpings Kommun.

- Ja, vi tycker att vi har fått fler ansökningar om sommarjobb den här sommaren, och det är ju en av de saker som vi verkligen hoppades på i och med serien, att intresset för att arbeta med personer med funktionshinder skulle öka, säger hon.

Tv-serien om de fyra vännerna Linda, Mats, Tobbe och Micke har enligt Kristina Eljansbo bidragit till att allt fler fått upp ögonen för den här typen av arbete och hon ser positivt på framtiden.

- Vi hoppas att den riktiga effekten av att fler vill söka den här typen av arbete - eller vårdarbete överhuvudtaget - att den kommer...ja vi hoppas att vi kan skörda det nu och framåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista