Tillberga räddar Sala bandyklubb?

Sala bandyklubb är nära att läggas ned. Klubben har så få spelare att man inte haft något A-lag på två säsonger, och i vintras fick ungdomslaget dra sig ur serien.

Men en lösning kan vara på gång. Tillberga bandy funderar på att gå in och rädda klubben i Sala genom ett samarbete.

- Det skulle vara fruktansvärt roligt för oss som faktiskt tycker att det är jävligt kul att spela bandy. Det säger salaspelaren Robin Håkansson som varit med i det nedlagda A-laget och varit med och tränat ungdomslaget som tvingades dra sig ur seriespelet i vintras.

I Sala finns ingen konstfrusen bandyplan, så en del av samarbetet går ut på att spelarna ska kunna åka till Västerås och träna där.

Dessutom ska spelare som inte riktigt platsar i Tillberga, eller ungdomsspelare i Västerås som vill fortsätta, fast under elitnivå, kunna spela med Sala.

- Kan man genom att utöka samarbetet hjälpa med spelare och träningsmöjligheter och att bandyn kan fortsätta leva i Sala är det positivt för bandyn i hela länet och bandyns framtid. Det säger Thomas ”Pinno Engström” som är den från Tillberga som håller i planerna på ett samarbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista