Buller på skola i Köping måste åtgärdas

Det är för bullrigt på Scheeleskolan i Köping - och nu måste kommunen se till att det blir bättre ljudnivå i korridorer och trapphus.

Annars får kommunen betala 150 000 kronor i vite - det har arbetsmiljöverket beslutat.

Kommunen fick det första påpekandet redan för ett och ett halvt år sen, och arbetsmiljöverket tycker att kommunen tar för lång tid på sig.

- Uppenbarligen är det det de har reagerat på och ville då markera det., säger Torkel Nilsson, skolchef i Köpings kommun.

Arbetsmiljöverket har mätt ljudet i en korridor, ett trapphus, och ett klassrum. Resultatet var inte tillfredssställande i korridoren och trapphuset, man kom fram till att efterklangstiden är för lång. Köpings kommun har nu beslutat att kalla in en ljudkonsult från Stockholm för att finna lämpliga åtgärder.

- Det är en av Sveriges ledande experter på området, säger Sören Hedblom, fastighetsansvarig på Köpings kommun.

- Jag tror att alla som besöker skolor vet att det kan vara en hög ljudvolym, så jag tycker vi måste ta det här på allvar i högsta grad, säger Torkel Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista