Västeråsare befaras ha omkommit i flygkraschen i Afrika

En 40-årig västeråsare tros ha omkommit i flygkraschen i Kamerun i helgen. Det var vid midnatt mellan fredag och lördag som ett passagerarplan med 114 personer ombord störtade bara några minuter efter starten i Kamerun. Den 40-årige västeråsaren står med på passagerarlistan.

Planet startade i Elfenbenskusten i fredags eftermiddag. Det mellanlandade i Kamerun i staden Douala där västeråsaren klev ombord för att flyga med till Nairobi i Kenya. Bara några minuter efter starten tappade planet och flygtornet kontakten med varandra, en teori är att det träffades av blixten. Det tog nästan ett dygn efter olyckan innan planet hittades i ett mycket tätt djungelområde bara två mil från flygplatsen.

Enligt civilförsvaret i Kamerun finns nästan ingen chans att någon har överlevt, eftersom så gott som hela flygkroppen har begravts i träskmark. Terrängen där flygplanet störtade är så pass svårtillgänglig att räddningsarbetarna måste skära sig fram till planet.

Den 40-årige västeråsaren, som ska ha varit med på planet, flyttade till Sydafrika för snart 10 år sedan. Han är anställd inom byggbranschen och jobbar över hela Afrika. Mannen är gift med en sydafrikanska och de fick alldeles nyligen ett barn tillsammans.

40-åringens mor och syster bor i Västerås och har fyllt i en väldigt detaljerad blankett om hur mannen ser ut och hur lång han är. Mamman har också lämnat DNA som ska kunnas användas vid identifieringen om kroppen är i väldigt dåligt skick. Polisen i Västerås tror att det kan dröja innan mannen identifieras, eftersom det är troligt att planet fattade eld vid kraschen.

En räddningsarbetare i Kamerun har bekräftat anonymt för nyhetsbyrån AFP att inga överlevande hittats på olycksplatsen.

-Det finns bara döda, inga överlevande, sade räddningsarbetaren.