Strejk bland elektriker i Fagersta

Fem elektriker på företaget Grantek i Fagersta strejkar sedan imorse. Grantek är ett av de företag som berörs av Elektrikerförbundets pågående konflikt.

Totalt omfattas 29 mindre elföretag runt om i landet samt ett 50-tal elektriker vid gruvföretaget LKAB i Kiruna. Dessutom vägrar elektrikerna att jobba övertid.

Kjell Grankvist är VD för Grantek och han tycker att strejken drabbar företaget hårt.

-Pågår strejken i ett par veckor kommer vi missa viktiga kundkontakter och man blir fort bortglömd i branschen idag, det är sådan tuff konkurrens.

Grantek har totalt 20 anställda.

Kjell Grankvist förstår inte fackets strejk och han säger också att strejken på hans företag kom som en fullständig överraskning.

Konflikten handlar främst om fackets krav på avgifter som ska betalas av arbetsgivarna och som ska gå till att granska att kollektivavtalets spelregler följs på arbetsplatserna.

Parterna ska träffa medlarna under dagen och Elektrikerförbundets förhandlingschef Ronny Wenngren säger att det kan komma ett mer omfattande varsel redan i eftermiddag. Arbetsgivarsidans Åsa Kjellberg Kahn är mer optimistisk eftersom det ändå kallats till ett nytt möte.