Förskingringshärva växer

Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den stora förskingringshärvan där en kvinnlig jurist i Västerås är misstänkt för att ha lurat en klient på flera miljoner kronor

Det handlar om en 32-årig manlig försäkringsmäklare som ska ha tagit emot 1,3 miljoner kronor från den huvudåtalade, en 52-årig kvinnlig jurist. Hon är misstänkt för att ha förskingrat minst fem miljoner kronor från en klient. För pengarna har hon bland annat köpt ett hus och en bil.

Men juristen ska även ha gett 1,3 miljoner till försäkringsmäklaren som nu även han är misstänkt för brott. Enligt åklagare Per Hedman har juristen och försäkringsmäklaren lämnat olika förklaringar till varför han har fått pengarna.

Även juristens sambo är misstänkt för brott och parets tillgångar är belagda med kvarstad. Det innebär att de inte kan sälja eller undanhålla det de äger, om de skulle bli skadeståndsskyldiga efter en rättegång. Både juristen och hennes sambo satt häktade i början av utredningen men är nu släppta i väntan på rättegång.

Åtal mot juristen och försäkringsmäklaren kommer kring den 25 maj.