Fosshaug i rättegångssalen

Under tisdagen ställdes bandyspelaren Pelle Fosshaug inför rätta misstänkt för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Åklagaren tycker att Fosshaug ska dömas till villkorlig dom och dagsböter medan försvarsadvokaten anser att Fosshaug ska frikännas eller på sin höjd dömas till dagsböter.

Ord står mot ord om vad som händen vid ett-tiden på natten den 5 november förra året. Det var då som en polispatrull omhändertog Fosshaug på Pilgatan strax efter Röda torget i Västerås.

Fosshaug hade varit på fest med Tillberga bandy och när han kom hem fick han ett sms från sin gravida flickvän att hon var på lasarettet. Taxi gick inte att få tag på så han tog cykeln istället.

Enligt polisen vinglade Fosshaug omkring mitt i vägbanan och var mycket aggressiv och uppstressad och så full att han var en fara både för sig själv och andra när de grep honom. Han gjorde motstånd och ska också ha hotat att döda en av poliserna.

Fosshaug minns det hela annorlunda och som mycket kränkade. Han var arg, rädd och uppstressad och erkänner att han skrek till polisen men inte att han hotade att döda en av dom. Han förklarade flera gånger att han måste upp till lasarettet.

Försvarsadvokat Rolf Hansen ifrågasatte polisernas agernade och tyckte att de borde ha hjälpt honom och skjutsat upp honom till lasarettet istället för att gripa honom.

Dom meddelas den 29 maj.