Över 1000 namnunderskrifter mot utförsäljning

Över 1000 västmanläningar har hitintills skrivit på Socialdemokraterna och Kommunals namnsinsamling mot en utförsäljning av Centrallasarettet i Västerås. Detta trots av moderata landstingsrådet Magnus Edlund försäkrar att en utförsäljning av lasarettet i dagsläget inte är aktuellt.

Men Socialdemokraternas ombudsman i Västmanland, Lars Eriksson, tror inte på vad Magnus Edlund säger.

- Det finns ganska starka indicier på att man säger någonting före valet och efter valet så gör man någonting helt annat. I valrörelsen så försökte man utmåla sig som nästan mer socialdemokrater än vad vi socialdemokrater är. säger Lars Eriksson.

Namninsamlingen mot vad Socialdemokraterna och Kommunal i Västmanland tycker är en planerad utförsäljning av Centrallasarettet i Västerås har nu pågått ungefär en och en halv vecka.

Moderaternas Landstingråd Magnus Edlund säger till P4 Västmanland att för tillfället inte är aktuellt med en utförsäljning av Centrallasarettet, och han tycker att oppositionen har en trist syn på politiken om de utgår ifrån att majorietet ljuger, och han kallar det hela stolligt.

Socialdemokraternas ombudsman Lars Eriksson anser att Magnus Edlund har sin egen agenda.

- Det är väl ett tecken på att Magnus Edlund har en helt annan agenda som han inte vill offentliggöra just nu. Och det är väl möjligt att Magnus Edlund inte vill sälja ut i Centrallasarettet just idag eller imorgon, men han ska sitta där i fyra år. Och man har nu bara för en vecka sedan tagit bort själva lagen som förhindrar detta. Så nu är ju spelplanen helt öppen för att sätta den här utförsäljningspolitiken i verket, säger Lars Eriksson.