VSK Fotboll avskedar tränare

Västerås SK har sparkat en juniortränare efter att han under en match förra veckan mot IK Franke skrikit ”apa” till en mörkhyad spelare i motståndarlaget.

Det hela inträffade i samband med VSK:s juniormatch mot IK Franke i onsdags.

- Sådana uttryck passar sig inte i våran verksamhet där vi har många killar med utländsk bakgrund, säger styrelseordföranden Anders Carlsson.

Västerås SK:s orförande Anders Carlsson berättar för P4 Västmanland att klubben jobbar efter en nolltolerans vilket innebär att alla former av rasistiska uttalanden är oacceptabla.

Därför bröt dom omedelbart med juniortränaren som har många år bakom sig i klubben.

Enligt Anders Carlsson mår tränaren dåligt och är ångerfull och VSK ska på nåt sätt försöka stötta honom. Ledaren ska ha bett både spelare och ledare i IK Franke om ursäkt och uppges vara djupt ångerfull över sitt ordval. 

VSK uppger att den muntliga ursäkten har accepterats av dem som blivit uppringda av tränaren, men styrelseordföranden Anders Carlsson ser inga förmildrande omständigheter.

Ännu en är gång är alltså rubrikerna kring VSK negativa, men trots det vill inte Anders Carlsson påstå att han börjar bli trött på att kommentera de tråkiga incidenterna kring klubben.

- Jag är inte trött på att jobba inom VSK. Jag älskar VSK och tycker det är jätteroligt att jobba i klubben och är väldigt intresserad av att vi ska göra rätt saker, säger Anders Carlsson.

- Vi kan inte övervaka ledare och publik varje gång utan det  finns ett väldigt stort personligt ansvar som varje människa får ta och gör man inte det då är man fel person att jobba i vår klubb.