Edlund upprörd över att kallas lögnare

Socialdemokraterna i landstinget tror att den moderatledda alliansen ljuger när de säger att de inte ska sälja Centrallasarettet i Västerås. Partiet har tillsammans med kommunal startat en namninsamling mot en försäljning, som 1 000 personer har skrivit under.

Men Magnus Edlund, moderat ordförande i landstingsstyrelsen, blir upprörd över att kallas lögnare.

- Det är inte roligt att höra sånt. Jag tar rätt illa vid mej... jag tycker att har man så allvarliga anklagelser så bör man ha rätt så klara bevis och det tycker jag inte de har - tvärtom, säger han.

- Har en annan agenda som han inte vill offentliggöra just nu. Det är möjligt att han inte vill sälja Västerås centrallasarettet i dag eller i morgon. Men man har nu bara för en vecka sedan tagit bort lagen som har förhindrat detta, så nu är spelplanen helt öppen för att sätta den här utförsäljningspolitiken i verket. Det säger Lars Eriksson, socialdemokrat.

Men moderaten Magnus Edlund försäkrar att någon försäljning inte finns på dagordningen.

- Absolut inte. Sen att stopplagen är borta tycker jag i princip är bra, och vill man i andra län prova det här så har jag inga synpunkter på det. Men i Västmanland har det inte ens diskuterats i landstingsalliansen, säger Magnus Edlund.