Kö inom barnomsorgen i Munktorp

I Munktorp finns det inte tillräckligt med platser på förskolan och till hösten kommer det att vara kö. Det är babyboomen som är orsaken, det föddes väldigt många barn i Munktorp under fjolåret. Kanske tvingas några barn placeras på andra orter.

- Det är tråkigt att de ska behöva flyttas runt. Det säger Joanna Weiss, vikarie på förskolan Blåklockan i Munktorp.

Kön kommer att uppstå till hösten då de 26 barn som föddes i fjol vill in på förskolan. Exakt hur många av dem som inte ryms kan man inte säga i dag, men det handlar om ungefär hälften, säger ett par källor.

Köpings kommun kommer inom kort att ordna ett möte i Munktorp där föräldrar och andra munktorpsbor har chansen att ge förslag på hur man bäst löser problemet med för få förskoleplatser. En tanke är att ställa upp någon slags modul, eller större barack. Problemet med det är att det är svårt att få tag i byggnadsarbetare eftersom det är boom även i byggbranschen. Annars får föräldrarna hitta plats på förskolan i Köping eller i värsta fall i Västerås.

Det är svårt att hitta något hus i Munktorp som man kan rymma barnen i. Det finns ingen självklar lösning i dag.

- Nej, de får väl hitta några nya byggnader där vi kan stoppa in lite fler barn så vi får plats allihopa på samma ställe, säger Johanna Weiss.