Ännu inget besked om ny divisionschef

Det dröjer ett par veckor innan en ny chef för division kirurgi är utsedd. Det beskedet fick klinikcheferna när de under förmiddagen träffade sjukvårdsdirektören Rolf Forsström.

Den nye chefen ska efterträda Lars-Olof Svensson som i förra veckan sparkades av sjukvårdsdirektören.

Både läkarföreningen och klinikcheferna inom division kirurgi har varit kritiska till att Svensson sparkades. Och så här säger Kennet Lindahl, chef på akutkliniken, om dagens möte:

- Vi hade ett väldigt uppriktigt möte där samtliga närvarande klinikchefer var väldigt kritiska. Vi tycker inte att det är ett bra beslut och det har vi framfört också direkt till Rolf Forsström, säger Kennet Lindahl, chef på akutkliniken, till P4 Västmanland.

Under mötet fick klinikcheferna också veta att det dröjer ännu ett par veckor innan de får en ny divisonschef:

- Enligt Rolf Forsström så finns det då en kandidat som vi inte fick namnet på utan han skulle föra ytterligare diskussioner med den här kandidaten, och så småningom släppa in oss också i diskussionen och lösningen skulle kunna komma ganska snabbt om allting faller på plats. Ja, inom ett par veckor lät det som men någon riktig tidtabell fick vi förstås inte, säger Kennet Lindahl.

Men det är inte alla som sörjer att divisionchefen Lars-Olof Svensson fått sparken.

Vårdförbundets ordförande i länet , Björn Gustavsson, säger till P4 Västmanland att förbundet sedan länge ifrågasatt Svensson som chef eftersom man anser att han inte har de kvalifikationer man efterfrågar av en divisonschef.

- Nu hoppas vi att det i och med en ny divisionschef blir en förändring till det bättre, säger Björn Gustavsson, ordförande i Vårdförbundet avdelning Västmanland.

Och så här kommenterar Kennet Lindahl vårdförbundets inställning i frågan:

- Svensson är väldigt rak. Han säger väldigt tydligt vad han tycker och det kan ju stöta en och annan, ja, uppenbarligen så är ledningen i vårdförbundet positiv att Svensson får gå, vilket vi beklagar då, säger Kennet Lindahl, klinikchef på akutkliniken, till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".