Entrén till Arboga kommunhus

Fyra miljoner minus för Socialnämnden i Arboga

Socialnämnden i Arboga klarar inte att hålla sin budget i år. Vid årets slut kommer det att fattas fyra miljoner kronor. Det är omhändertaganden av barn och ungdomar som kostar mycket pengar.

-Ja det är det, och vi har ganska många syskonkullar som omhändertas, men institutionsplaceringar är väldigt kostsamma, upp till 1 500 000 kronor per år och barn. Det säger Agneta Bode, socialdemokratisk ordförande i socialnämnden i Arboga.

Socialnämnden hade inför 2007 lagt en budget som slutade på en miljon i underskott. Men redan ser det ut som om det slutar i närheten av fjolårets resultat, det vill säga ett underskott på fyra miljoner om man inte hinner bromsa kostnaderna innan året är över.

-Vi har ännu inte gått ut med några krav på anställningsstopp eller så. Vi avvaktar i så fall till nästa kvartalsrapport, säger Agneta Bode.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".