Moderaterna bromsar lokalombyggnad i Bleckis

I Kungsör vill nu en företagare hyra lokaler i den gamla bleckkärlsfabriken ”Bleckis” för att starta montering av automater för DVD-uthyrning. Kommunen behöver i så fall rusta lokaler för tre miljoner kronor. Men förslaget har tagits fram utan att någon egentligen har hunnit granska underlaget, något som har fått moderaterna att dra i bromsen.

- Jag tycker det är för kort tid. Det innebär att de politiska grupperna inte hinner ta ställning till det här. Det ska finnas kalkyler och underlag på att vi får tillbaka de här pengarna. Det är inte våra pengar, det är skattebetalarnas pengar. Det säger Stellan Lund är moderaternas oppositionsråd i Kungsör. Det handlar om ett företag med en handfull anställda som har fått en order från USA. Det handlar om att montera och provköra automater för att hyra ut DVD-filmer.

Företaget vill att kommunen ska jobba snabbt med att ställa i ordning lokalerna i ”Bleckis”. Alltför snabbt tycker moderaterna. Frågan kom upp på kommunstyrelsen utan att politikerna hade hunnit titta ordentligt på frågan. Men alla underlag ska finnas till fullmäktigesammanträdet idag måndag har man lovat, förslaget är att skjuta till tre miljoner kronor för ombyggnationen.

- Vi har å ena sidan ett önskemål från företaget och å andra sidan har vi lediga lokaler som vi behöver iordningställa efter deras behov. Det säger kommunchefen Tommy Jansson. Han vill dock inte ta ställning i hur en tredje aspekt beaktas, den demokratiska processen. Kan man besluta hur snabbt som helst?

- Det är en politisk fråga hur man beslutar i det fallet, säger Tommy Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".