Sören Cratz tid i VSK är över.

Sören Cratz lämnar VSK

VSK som siktat på att bli ett av topplagen i division 1, men har på sju matcher bara tagit åtta poäng. Enligt Cratz är det just de bristande resultaten som gör att han slutar.

- Jag har inte nått de sportsliga mål som jag och klubben önskat och väljer därför att lämna uppdraget.

VSK siktar på att bli bland de två första lagen i division 1 och ta steget tillbaka till superettan. Men efter sju matcher har VSK bara åtta poäng.

- Därför har jag meddelat VSK Fotbolls styrelse att jag vill sluta med omedelbar verkan, säger Sören Cratz. Poängskörden är betydligt sämre än vad VSK Fotbolls styrelse, ledare och spelare hoppats på. Jag vill dock betona att styrelsen inte sagt upp kontraktet utan beklagar Sören Cratz beslut.

- Vi har haft ett nära och utvecklande samarbete och har på olika sätt försökt att stötta ledare och spelare, säger VSK Fotbolls styrelseordförande Anders Carlsson.

VSK Fotboll och Sören Cratz har träffat en ekonomisk överenskommelse som båda parter är nöjda med. Assisterande tränaren Hans ”Hansken” Johansson kommer tills vidare att leda representationslaget. Styrelsen fick beskedet efter lunch i dag och inleder omgående en process med att kontraktera en efterträdare till Sören Cratz.

Styrelsen har accepterat Sören Cratz önskemål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".