Ulvesundsgymnasiet i Kungsör föreslås flytta

Flytta Ulvesundsgymnasiet i Kungsör till Karlaskolan. Det föreslår nu kommunens tre oppositionspartier: moderaterna, kristdemokraterna och folkpartiet, i en motion till fullmäktige i veckan. Stellan Lund, moderaternas oppositionsråd, ser flera fördelar med förslaget.

Lund räknar med att det ska kosta någon miljon att göra i ordning skolan som gymnasium, den har ju varit skola för mindre barn tidigare. Totalt har oppositionens kalkyl kommit fram till att man kommer att spara mellan två och tre miljoner kronor per år jämfört med i dag, om man flyttar gymnasiet.

Men i Kungsör är det socialdemokraterna och centern som har majoriteten och hittills har deras planer gått ut på att sälja Karlaskolan. Det är planer som inte har gått i lås hittills trots att flera stora byggbolag har varit på plats och tittat.

- Vi ser att det är lättare att bli av med Ulvesund. Kommunen gör en bättre förtjänst, det finns intressenter i dag som skulle jubla över att få lokalen, säger Stellan Lund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".