Inget konstgräs på Pettersberg

Löfte om en konstgjord gräsplan på Pettersberg i Västerås krossas av kommunledningen. Elever, lärare och föräldrar fick det glädjande beskedet i höstas att det skulle bli en plan av det dåvarande socialdemokratiska kommunalrådet Britt Sandström. Nu har glädjen ersatts med besvikelse på Pettersberg.

Shiwan Maulani är elev på S:t Iliansskolan och hon tycker att det är dålig stil av politikerna att först lova en konstgräsplan därefter dra tillbaka löftet. Nu litar hon inte på politiker mer.

Löfte om konstgräsplan har också Hamre fått, men bara några veckor senare var det dags för ett maktskifte i länet och den nya kommunledningen ansåg att det bara fanns plats för en konstgräsplan i budgeten och då hamnar den inte på Pettersberg.

Moderaten Mikael Damsgaard, ordförande i grundskolenämnden, säger att det sedan en lång tid tillbaka fanns planer på att bygga en konstgräsplan på Hamre IP och man har valt att gå tillbaka till den ursprungliga planeringen. Ansökan om konstgräsplan till S:t Ilianskolan på Pettersberg kom in senare.

Men från kommunledningens sida vill man ändå föra en dialog med elever på skolan innan man tar definitivt beslut. En protestlista med mer än 300 underskrifter har lämnats in till grundskolenämnden.