Flera orsaker till låga publiksiffror för VSK

Fotbollspubliken sviker VSK - publiksiffrorna har dalat till nästan hälften - från i genomsnitt dryga tvåtusen till bara lite över ettusen åskådare under tre säsonger i Superettan.
Birger Jonsson, ordförande i VSK-fotboll tror att minskningen dels beror på vad laget presterar på plan och vilka spelare laget har. VSK har ju på grund av saneringen ekonomin tvingats sälja en del en del bra spelare den senaste tiden. En annan förklaring är kringarrangemangen kring matcherna. En grupp ska nu tillsättas för att jobba med att få till attraktivare aktiviteter kring matcherna. Det kan handla om att förbättra alltifrån förtäring, bekvämare sittplatser, bra toaletter osv. - Det är inte så stora saker som behövs men det måste bli attraktivare att komma till Arosvallen. Att det skulle handla om att VSK spelar tristare fotboll, håller han inte med om. - Absolut inte! Vi har spelat en offensiv och mycket bra fotboll på hemmaplan. Tyvärr har vi inte hållt lika hög nivå på bortaplan. Men det handlar om hela superettan - vi har ju tappat lag som drog publik för två år sen som Malmö FF och Djurgården.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".