Strid om Folkets Park i Köping

I Köping ska under torsdagen kommunstyrelsen ta beslut om att rusta upp folkets park, så att bland annat musikskolan ska kunna flytta in där.

Till att börja med vill man starta en förprojektering för att se vad som måste göras - första skissen pekar på en prislapp på femton miljoner kronor. En plan som oppositionen i kommunen har invändingar emot.

- Jag tror att det kommer att bli mycket dyrare. Det säger Ola Saaw, moderat i Köping.

Han tycker i stället att man bör utreda alternativet att låta musikskolan flytta in i tingshuset i stället. Köpings tingsrätt kommer ju att flyttas till Västerås och då blir det huset tomt. Kommunen äger visserligen inte det huset, men man bör utreda frågan tycker han. Han vill i stället gör om Folkets Park-området till tomtmark.

- Vi tror att det är en attraktiv tomtmark för framtida bostadsbebyggelse. Vi ser framför oss att man ska riva de här byggnaderna.

Men socialdemokratiska kommunalrådet Elisabeth Salmomonsson tänker inte utreda frågan ytterligare. En förprojektering kostar en komma två miljoner, och den tänker hon vara med om att ta fram.

- Vi måste ordna nya lokaler till musikskolan och att bygga nytt blir förskräckligt mycket dyrare. Vi är inte ett dugg oroliga utan det här kommer att bli en jättebra lösning, säger Elizabeth Salomonsson.