Erikslund i eftertanke dagen efter

Ute på Erikslunds köpcentrum är det dagen efter den stora brand som förstörde en stor del av Nisses varuhus igår kväll. Branden har lyft upp brandsäkerheten på butikernas agendor. Ingen skadades men många tänker på de 100-talet anställda som nu inte har någon arbetsplats att gå till.

Hos närmaste grannen Blomsterlandet har butikschefen Christian Gustafsson fått höra saker om kunderna som kan förvåna, men först beklagar han det som har hänt.

– Vi har ju en del kontakter med dem. Tycker naturligtvis jättesynd om dem som jobbar där. Det är en tragik utan dess like, säger Gustafsson.

Är det något särskilt konkret som ni kommer att studera nu med anledning av branden?

– Det kanske är för tidigt att säga eftersom vi inte vet några orsaker och så, men det som har kommit fram är att det tyvärr finns en del kunder som röker här i butiken. Det är ju något som vi inte accepterar. Det har vi aldrig gjort, men det kom upp nu på mötet och det kommer vi givetvis att titta hårdare på. Det är inte acceptabelt.

Det egna brandskyddet är bra, säger Christian Gustafsson. Det samma säger Kenneth Jansson, chef för varuhuset Jula som också är fastighetsägare för Blomsterlandet och många andra grannar till Nisses.

– Vi jobbar med brandsäkerheten hela tiden, säger Jansson som också uttrycker chock över det som har hänt:

– Det är en chock för alla där då som är drabbade i första hand, och sedan drabbar det ju området. Vi har ju en sommar framför oss där vi har många besökare som kanske inte kommer hit på grund av det här. Man kan vara lite rädd för det också.