Stark räddade poäng åt VSK

I den 91:a matchminuten kvitterade mittbacken Jonas Stark för Västerås SK och såg till att matchen mot Assyriska slutade 1-1.

Därmed fortsätter den positiva inledningen för nye VSK-tränaren Hans ”Hansken” Johansson.

De drygt 1600 åskådarna som satt i solgasset på Arosvallen bjöds på en småtrevlig och ganska så välspelad match när Västerås SK och Assyriska spelade 1-1 efter en sen kvittering av hemmalaget.

Första halvleken bjöd på flera målchanser och VSK-supportrarna blev nog en aning överrskade att det var gästerna från Södertälje som tog ledningen.

Innermittfältaren Andi Toompuu drog till med ett pressat vänsterskott som placerade sig intill Erik Biselius vänstra stolpe.

Resten av matchen blev en lång kvitteringsjakt för VSK, där Assyriska vid ett antal tillfällen var nära att istället utöka ledningen.

VSK hade i vissa perioder bra tryck mot gästernas mål och den bästa kvitteringschansen fick Andreas Eriksson när han tog sig in i straffområdet och i friläge istället valde att passa i sidled till Temesgen Berhane, men Assyriskaspelare kom emellan.

När de flesta trodde att VSK hade avverkat sina kvitteringslägen så fick de chansen att lyfta upp laget via en frispark och då kom också målet.

Assyriskaförsvaret hade läge att nicka bort bollen, men nicken hamnade snett bakåt in framför mål och Jonas Stark kunde peta in kvitteringen framspelad av Temesgen Berhane.

Västerås tog sig upp på sjätte plats, placeringen efter Skiljebo som har två poäng mer. Upp till Assyriska som är tvåa och ovanför strecket är det ytterligare tre poäng.

***

Västerås SK-Assyriska 1-1 (0-1)
Målen: 0-1 (18) Andi Toompuu, 0-2 (91) Jonas Stark.
Publik: 1 632.