Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Spendersam budget för Skinnskatteberg

Kommunstyrelsen i Skinnskatteberg har presenterat nästa års budget. Kulturskolan i Skinnskatteberg ska få ett nytt hus - sex miljoner kronor har avsatts i budgeten till ett nybygge. Samtidigt fördelades två och en halv miljon extra ur budgeten till tre skuldtyngda förvaltningar i kommunen.
Det var en spendersam kommunstyrelse i Skinnskatteberg som behandlade nästa års budget vid sitt sammanträde igår. Såväl skolan som sociala verksamheten fick extrastöd för att inte behöva tumma på kvalitén när man samtidigt måste att spara för att täcka ett överdrag av fjolårets verksamhet. Den sociala verksamheten gick nästan två miljoner kronor back förra året och har att betala tillbaks det under de kommande två åren. Men för nästa års verksamhet fick man 1,2 miljoner extra av kommunstyrelsen medan barn- och utbildningsförvaltningen, som gick 1,6 miljoner back i fjol och därmed skulle återbetala 800 000 av nästa års pengar, fick lika mycket eller 800 000 utöver ram igår. I det senare fallet var det för att undvika att särskoleverksamheten och högstadiet vid Centralskolan skulle tvingas till kvalitetsförsämringar genom att bland annat slå samman klasser, som man fick pengar. Kultur och fritid, som inte heller har något överflöd av pengar, fick en halv miljon för att kunna skapa en bra ungdomslokal i det nyligt köpta allaktivitetshuset som forna Missionskyrkan kallas. Men största markeringen var satsningen på en ny tumme. För så kallas den barackbyggnad som Kulturskolan finns i granne med Centralskolan. Byggnaden erbjuder en dålig arbetsmiljö, då den bland annat visar tecken på mögel. Problemen har blivit så stora att delar av personalen tvingats att sjukskriva sig. Skolans ledning har tidigare presenterat ett förslag till nybygge men även andra alternativ finns. Genom att avsätta sex miljoner för endamålet har kommunstyrelsen markerat sin vilja att lösa kulturskolans problem. En genomgång av alternativen skall nu först ske med skolans personal eftersom byggnaden också skall användas av deras elever och alltså inte enbart kulturskolans.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".