Specialistmottagningar ska ge bättre vård

Infektionskliniken på Centrallasarettet i Västerås satsar nu på specialistmottagningar för patienter som lider av diabetes, immunbristsjukdomar och HIV.
Enligt klinikchefen Göran Günter kommer patienterna att få en bättre vård och sjukvården kommer att spara pengar genom inrättandet av specialistmottagningarna. Ett team av specialistsjuksköterskor, läkare, och kuratorer ska där ge patienterna snabb och effektiv vård. Det är särskilt viktigt för dem som lider av diabetes; sjukdomen kan leda till många olika sjukdomstillstånd. Därför är många läkare inblandade, och samordningen dem emellan ska nu bli bättre. Allt för att patienten snabbt ska få rätt vård. Många som kommer till infektionskliniken har ett arbete, och är inte inlagda på en vårdavdelning. Tack vare bättre mediciner kan de vårdas i hemmet och söka upp mottagningen när de behöver extra hjälp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".