Tyst minut i Hallstahammar

Igår, lördag, hölls en tyst minut på Hammartorget i Hallstahammar, för den 22-årige man som natten till midsommarafton knivskars till döds på parkeringen framför posten.

Omkring 200 personer hade tagit sig till platsen för att delta i minnesstunden. Många visade stor oro över ökat våld i Hallstahammar och efterfrågade patrullerande poliser och fältassistenter under kvällar och helger.

- Jag är här för att jag tycker att Hallstahammars Kommun måste göra någonting åt det här med våldet och det kriminella i samhället, säger en ung kvinna på platsen.

Men den politiska debatt som tidigare var planerad till direkt efter den tysta minuten har flyttats fram till slutet av sommaren.Från politiskt håll förklarar med det med att man behöver mer tid för att kunna arrangera en ordentlig politisk debatt och manifestation.

Tord Lindgren, initiativtagare till lördagens minnesstund, var ändå väldigt glad över att så många kommit för att delta och han tror på positiva konsekvenser;

- Ja, det känns bra nu för mycket folk kom det hit och det var precis det som var meningen för att folk ska kunna ta itu det som kommer efter här så småningom, säger han till P4 Västmanland.

På plats under minnesstunden igår fanns även representanter ifrån de politiska partierna, kyrkan och polisen.

En kort stund efter minnesstunden för den mördade 22åringen hölls även en manifestation av föreningen Nationalsocialistisk front på Hammartorget. Enligt polisen hade föreningen inget tillstånd för detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".