Johan Svensson tillbaka i VSK

Efter 15 år och uppemot 400 matcher för Västerås SK så bestämde sig lagkaptenen Johan Svensson i höstas för att avsluta sin karriär med omedelbar verkan.

Men nu gör han come back - och är redan i gång med träningen.

-  Jag har saknat grabbarna i laget och snacket i omklädningsrummet så det här kommer förhoppningsvis att bli riktigt roligt, säger Johan Svensson.

- Jag tyckte att det kändes naturligt att tacka ja när Hans Johansson frågade om jag ville börja spela igen, säger Svensson till VSK Fotbolls hemsida.

- Han är ju en riktig VSK:are, och i det här läget så är det ju exakt sådana killar vi behöver, säger tränaren ”Hansken” Johansson till P4 Västmanland.

Klubbens ordförande Anders Carlsson ser Johan Svensson som en naturlig ledare i representationslaget, och menar att VSK inte lyckats fylla luckan efter honom på mittfältet:

- Det kändes väldigt tråkigt när han plötsligt la av i slutet av 2006. Nu är det dags för ett nytt VSK-kapitel och det är alla i klubben glada över.

VSK inleder den kollektiva träningen den 12 juli, men Johan Svensson är redan igång och tränar två gånger om dagen.

Mer nytt om VSK:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista