Stockholmare provbor i Västerås

Idag var det premiär för Västerås nya projekt för att locka stockholmare till Västerås.

Nu ska nyfikna få provbo i en av det kommunala bostadsbolaget Mimers lyxigare lägenheter vid Lillåudden i Västerås.

Intresset har blivit så stort, att projektet förlängs efter sommaren och fortsätter även i höst.

Bakom projektet står bland andra Mimer, Mälarenergi, Västerås stad och flera försäkringsbolag och banker. Inbjudan har skickats ut till 12 000 stockholmsfamiljer och 110 har redan nappat. 6 miljoner har vikts åt projektet.

- Det har varit över förväntan! Vi hade tänkt oss ett försök under sommaren, men nu har vi bestämt att vi ska fortsätta med det här också i höst, säger Lina Andersson på Mimer.

Först ut var paret Eva Jirehed och Joakim Wilhelmsson med sonen Ossian.

- Dels var det en jättetrevlig inbjudan och sedan har vi väl inga konkreta planer på att flytta till just Västerås men vi har ju funderat på vart vi ska ta vägen på sikt. Man behöver större boende, Ossian ska börja skolan och så, säger Eva Jirehed.

Att lägenheten var något av en lyxvåning kom som en överraskning, men de tror inte att det ger fel bild till de som provar på boendet.

- De här husen är ju representativa för hur det ser ut här, men sen kanske man får tänka sig en mindre lägenhet till sig själv, säger Evas sambo Joakim.

Han menar att det viktigaste är att man lätt kan lära känna staden från det centrala läget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista