Kan staten rädda svenska ABB?

En av länets nya riksdagsledamöter frågar nu näringsminister Leif Pagrotsky vad han är beredd att göra för att försöka rädda den svenska delen av ABB.
Det är kris inom ABB. Oron bland de anställda är stor, och senast för en vecka sedan meddelade bolaget att personalen ska minskas med omkring 10 000 anställda. Karin Thorborg från Västerås, ny riksdagsledamot för vänsterpartiet, påpekar i ett brev till Pagrotsky att ABB Sverige har gått med vinst ända sedan samgåendet mellan ASEA och Brown Boveri. Karin Thorborg vill nu veta vilka åtgärder näringsministern är beredd att vidta för att försöka rädda den svenska delen av ABB. - Jag menar inte att staten ska gå in och ta över, men ingen annan verkar ta tag i problemet. Och någonting måste göras! säger Karin Thorborg till P4 Västmanland. Hon menar att en avknoppning av den svenska delen är önskvärd. - Och det är jag inte ensam om att tycka, säger hon, och hänvisar bland annat till Stig Stolpe, Metallordförande på ABB i Västerås.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".