Den branddrabbade byggnaden totalförstördes

Svår tid för Nisses ägare

Varuhuset Nisses på Erikslund i Västerås förstördes i en stor brand i juni i år. För ägaren och grundaren Ingemar Berglund var det ett livsverk som försvann i lågorna. Branden kom mitt i högsäsongen och inte förrän nästa vår hoppas man kunna vara tillbaka i full verksamhet igen.

Så här efter branden har Ingemar Berglund och hans anställda försökt komma igång med företaget igen, något som inte har varit helt enkelt:

- Mer olägligt kunde det ju inte hände, för det kom ju mitt i vår högsäsong för fritidsmöbler och hela den biten försvann ju i brasan, säger Ingemar Berglund till P4 Västmanland.

Under den här tiden kommer mycket nya varor in med containrar, som man nu måste försöka dirigera om till andra lagerplatser. Dessutom fanns varor i lager runt om i Sverige som skulle ha sålts under sommaren. Nu blir det ett i det närmaste totalt stopp i försäljningen, medan bergen med varor växer i lagren.

- Vi är ju tvugna att försöka göra provisoriska lösningar hela tiden nu, så det har gått dag för dag med provisoriska lösningar, säger Ingemar Berglund.

Hur mycket allt kommer att kosta i slutändan går inte att säga idag enligt Ingemar Berglund. Nisses byggs upp igen, det har man kommit överens om med försäkringsbolag och banker.

Våren 2008 räknar man med att vara igång igen för att inte missa den viktiga vårsäsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".