Atlas Copco i Fagersta.

Secoroc i Fagersta del i rekodvinst

Verkstadsföretaget Atlas Copco redovisade en rekordvinst på 3,2 miljarder kronor för årets andra kvartal och det är det bästa hittills.

En stor del av vinsten beror på de investeringar företaget gjort, bland annat på Atlas Copco Secoroc i Fagersta.

Björn Rosengren, chef för affärsområdet anläggnings och gruvteknik inom Atlas Copco, säger att Fagersta har en stor roll i vinsten. Anläggningen är så pass lönsam att man beslutat att investera 225 miljoner kronor i Fagersta och det är en bland de större investeringar man gjort inom gruv och anläggning.

Under 2001 kom beskedet att Atlas Copcos verksamhet i Östersund flyttas till Fagersta. 120 personer förlorade jobben i Östersund samtidigt som det blev klart att Fagersta skulle få 55-60 nya jobb. Beslutet togs för att koncentrera produktionen till ett ställe. Idag, sex år senare, har Atlas Copco Secoroc i Fagersta spelat en viktig roll i det rekordresultat som redovisades igår.

Enligt Björn Rosengren kommer det byggas mycket i Fagersta. Bland annat kommer en ny fabrik byggas och tillverkningsutrustning köpas in för att företaget ska kunna producera mer. För tillfället är de nästan 600 jobben säkrade i Fagersta och de anställda kan räkna med att arbeta mycket.

- Vi har hemskt mycket att göra och det innebär att, för att vi ska klara av att leverera det kunden vill ha, så får alla göra en överprestation. Det är en tuff situation för de som jobbar där, säger Björn Rosengren, chef för affärsområdet anläggnings och gruvteknik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".