Sista gaveln lyft

När bostäder ska byggas i Mälarparken i Västerås måste Båtklubbarnas Varv flyttas till Lillåudden, och idag lyftes den allra sista husgaveln bort.

- Det är sista gaveln som åker. Resten, det är flyttat redan, berättar Bernt Abrahamsson som är ordförande i Båtklubbarnas Varv.

Den ursprungliga anledningen till flytten är alltså att bostäder ska byggas på den tomt där varvet idag är beläget. Totalt väger de båda husen mellan 120-130 ton och nu är man nära slutet på själva transport-arbetet.

- I morgon ska vi ha fått bort de sista delarna till det nya stället, säger Pelle Götenberg som är ledare för flytten, till P4 Västmanland.

Arbetet med att flytta de båda varvsbyggnaderna påbörjades veckan efter midsommar och ska enligt planeringen vara helt klart i början av September. Och trots att vädret många dagar inte alls varit på arbetarnas sida, räknar Pelle Götenberg med att hela projektet ska vara klart i tid.

- Vi är klara till sista augusti, avslutar han med ett leende.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".