Kvinnlig gemenskap på Fruntimmersdagarna

Just nu pågår Fruntimmersdagarna i Norberg. Det är sjunde året som dagarna anordnas och det är kvinnor i olika åldrar som träffas för en, vad de kallar, en ”aktiv semester”.

Kvinnorna står i centrum och aktiviteterna är bland annat promenader, andakter och föredrag och även sång och filmvisning.

Anita Helgesdotter är en av de som tog initiativet till Fruntimmerdagarna och för henne är det viktigt att kvinnorna och deras kvinnliga förebilder kommer i fokus under de här dagarna.

- Om man inte ställer kvinnan helt i centrum medvetet så kommer hon inte finnas där. Det är så mycket manliga, spännande, trevliga person att tala om men det finns så många kvinnor och de syns inte om de inte synliggörs.  

Fruntimmersdagarna har drygt 50 kvinnliga deltagare och män är bara välkomna på kvällarna. En av kvinnorna som deltar är Eva Vik.

- När vi är tillsammans så många kvinnor så känner vi det som är så speciellt i kvinnogemenskapen. Vi hjälps åt tillsammans att bygga någonting och göra någonting. Vi får styrka av varandra, säger Eva Vik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".