Fortsatta spaningar efter 28-åringen

Polisen har fortfarande inga spår efter den 28-årige man som missänkts för mordet på Odensvi igår kväll. De fortsätter nu sina spaningar efter den 28-årige mannen. Under eftermiddagen har man spanat bland annat med hjälp av helikopter.

- Vi har haft en helikopter här och gjort överflygningar över vissa delar av vårt län. Och det i syfte att följa upp tips om aktuella fordon i utredningen, säger Sven-Åke Hammar vakthavande befäl. 

Vidare säger han att rikslarm har utfärdats efter den misstänkte 28 åringen. Det vill säga, att samtliga poliser i landet uppmanas att hålla utkik efter den misstänkta gärningsmannen.

Sven-Åke Hammar menar att mannen, utifrån det brott han har begått kan bedömas som farlig och att poliser i yttretjänst, utifrån vad som har hänt under året kommer att vara försiktiga vid ett gripande.

Polisens presstalesman Börje Strömberg säger till P4 Västmanland att man fortsätter att arbeta förutsättninglöst och inledande förhör har hållits med vänner till den mördade 19-åringen. I dagsläget vill han inte säga något om motivet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".