Bostäder blev kontor - blir bostäder

En tydlig trend bland bostadsbyggandet i Västerås är att är att allt fler gamla kontor och industrilokaler byggs om till bostäder.

- Där är ju trenden att man återbostadiserar kontorslokaler som från början var bostäder, säger Lars Luttropp, ordförande för Västerås kommunala bostadsbolag Mimer.

Under 2000 talet har det hittills byggts cirka 2000 nya lägenheter i Västerås och betydligt fler är på gång. När fler och fler kontorslokaler eller befintliga fastigheter omvandlas till bostäder skapas de närmaste åren - vid sidan om ren nybyggnation - ytterligare omkring 600 nya lägenheter.

Bland annat planeras för en ombyggnation till bostäder av landstinget gamla lokaler på Hållgatan och Korsängsskolan byggs om till 186 nya lägenheter. Även gamla industrilokaler som i Mimerkvarteret, SMT och Vattenfall är aktuella för liknande ombyggnadsprojekt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".